Diskutimi Tematik: "Politikat për Eficiencë të Energjisë në Kosovë: Roli i parlamentit dhe gatishmëria institucionale për aplikimin e obligimeve të EE"

27 qershor
Diskutimi Tematik: "Politikat për Eficiencë të Energjisë në Kosovë: Roli i parlamentit dhe gatishmëria institucionale për aplikimin e obligimeve të EE"

Instituti i Prishtinës për Studime Politike ka mbajtur më 27 Qershor 2018, tryezën e diskutimit me temën "Politikat për Eficiencë të Energjisë në Kosovë: Roli i parlamentit dhe gatishmëria institucionale për aplikimin e obligimeve të EE". Në këtë tryezë të diskutimit të pranishëm ishin deputetë, përfaqësues institucionesh, përfaqësues nga akademia, ambasada dhe përfaqësues të shoqërisë civile etj.

Fjalimet hyrëse u mbajtën nga z.Leonora Kryeziu- Drejtoreshë e PIPS, dhe z. Jasna Sekulovic - Menaxhere e Projektit Rajonal (GIZ ORF EE).

Gjatë tryezës u bë prezantimi i publikimit të PIPS të quajtur "Obligimet e Kosovës në fushën e eficiencës së energjisë dhe harmonizimi me Marrëveshjen e Stabilizim-Asociimit" nga z.Bedri Dragusha. Poashtu, z.Avni Sfishta - Menaxher i Projektit për Eficiencë të Energjisë në Kosovë, prezantoi mbi temën "Eficienca e energjisë në rrugën e tranzicionit energjetik". Z. Sfishta u fokusua në mundësitë që ka Kosova për të kryer tranzicionin energjetik, por që nevojitet vullneti politik për të mundësuar këto ndryshime të nevojshme.

Në pjesën e diskutimit znj. Sala Berisha Shala - Kryetare e Komisionit Parlamentar për Zhvillim Ekonomik i adresoi të pranishmit, duke treguar për rolin e parlamentit dhe cështjet që janë tanimë në konsiderim në këtë komisionin sa i përket eficiencës së energjisë, ndër to edhe projektligji për eficiencë të energjisë. Z. Luan Morina, Drejtor i departamentit të Energjisë në Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik foli për gatishmërinë institucionale dhe z. Arsim Kuliqi për punën e Agjencisë së Kosovës për Eficiencë të Energjisë.

Në këtë ngjarje u theksua nevoja për bashkërendim të ndërmjetëm mes akterëve kyc në fushën e EE. Gjatë diskutimit poashtu u vu në pah kërkesa e deputetëve për bashkëpunim profesional me akterët e fushës, me qëllim të krijimit të politikave sa të duhura për të përmbushur dhe iu përshtatur nevojave dhe obligimeve sa i përket cështjes së eficiencës së energjisë.

Kjo ngjarje u zhvillua në kuadër të projektit "Bashkëpunimi rajonal dhe ngritja e kompetencave të deputetëve në Evropën Juglindore për temat e klimës dhe eficiencës së energjisë".

Programet
  • Energjia dhe ambienti
Viti i publikimit
  • 2018
  • 27 qershor
  • Numri i shikimeve: 18769
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Rate this article:
No rating
Print
Aktivitetet më të shikuara
 
Takimi i parë me gazetarë në kuadër të programit “Gazetarët në fushën e energjisë dhe ambientit”

Takimi i parë me gazetarë në kuadër të programit “Gazetarët në fushën e energjisë dhe ambientit”

27 dhjetor 2019

Më 27 dhjetor u mbajt takimi i parë me gazetarë në kuadër të programit “Gazetarët në fushën e energjisë dhe ambientit”. Gjatë këtij takimi u prezantua programi i detajuar për pjesëmarrësit si dhe gjendja aktuale në Kosovë sa i përket politikave për energji dhe ambient

e premte, 27 dhjetor 2019/Author: SuperUser Account/Numri i shikimeve (24137)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Publikohet analiza dhe mbahet diskutimi Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë

Publikohet analiza dhe mbahet diskutimi Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë

11 korrik 2019

Me datën 7 Korrik Instituti i Prishtinës për Studime Politike (PIPS) publikoi analizën e politikave “Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë”. Analiza e hartuar pas një periudhe disamujore hulumtimi ofron një përshkrim të përgjithshëm të situatës aktuale të reformës së administratës publike, gjegjësisht zbatimit të racionalizimit të agjencive të pavarura, ekzekutive dhe rregullatorëve.

e enjte, 11 korrik 2019/Author: SuperUser Account/Numri i shikimeve (23410)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
THIRRJE PËR APLIKIM NË SHKOLLËN POLITIKE⁣⁣ 2021

THIRRJE PËR APLIKIM NË SHKOLLËN POLITIKE⁣⁣ 2021

1 dhjetor 2020

Shkolla Politike e Prishtinës ka hapur konkursin për pranimin e kandidatëve për gjeneratën e nëntëmbëdhjetë (19).
Shkolla Politike është një ndër programet e para të edukimit joformal politik në Kosovë dhe programi më i vjetër që është ende aktiv. Që nga viti 2003 Shkolla Politike implementohet nga Instituti i Prishtinës për Studime Politike me përkrahjen dhe nën ombrellën e Këshillit të Evropës. Qëllimi i programit është promovimi i një kulture të re politike për liderët e rinjë në përputhje me tre parimet kyçe të Këshillit të Evropës: demokracia, sundimi i ligjit dhe të drejtat e njeriut.

Gjatë një viti kalendarik 30 pjesëmarrës nga partitë politike, media, shoqëria civile, administrata publike kanë mundësinë të ndjekin modulet me ligjërata, me folës eminentë vendorë dhe ndërkombëtarë. Programi aktualisht zbatohet në 22 vende të ndryshme të botës dhe të diplomuarit çertifikohen nga Këshilli i Evropës dhe Sekretari/ja e Përgjithshme e kësaj organizate.
e martë, 1 dhjetor 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (23023)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Ligjërata me Dr. Gëzim Visoka dhe Shkollën Politike me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme:Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes"

Ligjërata me Dr. Gëzim Visoka dhe Shkollën Politike me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme:Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes"

5 maj 2020

Shkolla Politike ka mbajtur ligjëratën me Dr. Gëzim Visoka me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme: Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes".

e martë, 5 maj 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (22516)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
RSS