Mbahet seminari i dytë i Shkollës Politike 2020

30 korrik
Mbahet seminari i dytë i Shkollës Politike 2020

Prej 21-23 Korrik dhe 28-30 Korrik u mbajt seminari i dytë i Shkollës Politike online. Përgjatë gjashtë ditëve pjesëmarrësit morrën pjesë në ligjërata nga ekspertë të politikave publike për fushat e ideologjisë politike dhe ndërlidhjes me politikat publike.

Z. Neritan Sejamini e hapi seminarin duke diskutuar me pjesëmarrësit rreth ideologjive politike dhe se si përkthehen këto ne politika publike, idetë kryesore në lidhje me raportin shtet vs. treg, sipas ideve politike të majta dhe të djathta.

Në ditën e dytë të seminarit të Shkollës Politike z. Edison Jakurti shqyrtoi disa nga pikëvështrimet e të majtës për ekonominë, duke sygjeruar një qasje kritike dhe heterodokse rreth analizës ekonomike dhe hartimit të politikave ekonomike.

Në ligjëratën e tretë u diskutua me Z. Dastid Pallaska për sundimin e ligjit në nxitjen e ekonomisë së tregut të lirë dhe konkurrencës, veçanërisht në shoqëritë si Kosova, që kanë kaluar në tranzicion të sistemit politik.

Ligjërata e katërt u mbajt me Z. Artan Mustafa, ku diskutuam për zhvillimin e politikave sociale në Kosovë nga socializmi në liberalizëm, përkatësisht duke i vështruar nga transformimet e pasluftës.

Më tutje, ligjërata e pestë u mbajt nga Z. Adri Nurellari, i cili mbuloi lindjen e dallimeve mes partive të majta dhe partive të djathta, si dhe alternativat e së djathtës në Kosovë si rrugë drejt zhvillimit ekonomik.

Seminari u përmbyll me një ligjëratë nga Z. Seb Bytyçi i cili prezantoi elementet kyçe të modelit të shtetit zhvillimor.

Programet
  • Shkolla Politike
Viti i publikimit
  • 2020
  • 30 korrik
  • Numri i shikimeve: 12572
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Rate this article:
No rating
Print
Aktivitetet më të shikuara
 
Publikohet analiza dhe mbahet diskutimi Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë

Publikohet analiza dhe mbahet diskutimi Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë

11 korrik 2019

Me datën 7 Korrik Instituti i Prishtinës për Studime Politike (PIPS) publikoi analizën e politikave “Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë”. Analiza e hartuar pas një periudhe disamujore hulumtimi ofron një përshkrim të përgjithshëm të situatës aktuale të reformës së administratës publike, gjegjësisht zbatimit të racionalizimit të agjencive të pavarura, ekzekutive dhe rregullatorëve.

e enjte, 11 korrik 2019/Author: SuperUser Account/Numri i shikimeve (13210)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Ligjërata me Dr. Gëzim Visoka dhe Shkollën Politike me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme:Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes"

Ligjërata me Dr. Gëzim Visoka dhe Shkollën Politike me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme:Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes"

5 maj 2020

Shkolla Politike ka mbajtur ligjëratën me Dr. Gëzim Visoka me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme: Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes".

e martë, 5 maj 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (12599)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Mbahet seminari i dytë i Shkollës Politike 2020

Mbahet seminari i dytë i Shkollës Politike 2020

30 korrik 2020

Prej 21-23 Korrik dhe 28-30 Korrik u mbajt seminari i dytë i Shkollës Politike online. Përgjatë gjashtë ditëve pjesëmarrësit morrën pjesë në ligjërata nga ekspertë të politikave publike për fushat e ideologjisë politike dhe ndërlidhjes me politikat publike.

e enjte, 30 korrik 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (12572)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Takimi i parë me gazetarë në kuadër të programit “Gazetarët në fushën e energjisë dhe ambientit”

Takimi i parë me gazetarë në kuadër të programit “Gazetarët në fushën e energjisë dhe ambientit”

27 dhjetor 2019

Më 27 dhjetor u mbajt takimi i parë me gazetarë në kuadër të programit “Gazetarët në fushën e energjisë dhe ambientit”. Gjatë këtij takimi u prezantua programi i detajuar për pjesëmarrësit si dhe gjendja aktuale në Kosovë sa i përket politikave për energji dhe ambient

e premte, 27 dhjetor 2019/Author: SuperUser Account/Numri i shikimeve (12540)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
RSS