Konferenca Rajonale - Bashkëpunimi Rajonal dhe Agjenda e Gjelbër për Ballkanin Perëndimor

Konferenca Rajonale - Bashkëpunimi Rajonal dhe Agjenda e Gjelbër për Ballkanin Perëndimor

29 June 2022

Me datë 20 qershor, PIPS në mbështetje nga Bashkimi Evropian mbajti Konferencën Rajonale “Bashkëpunimi Rajonal dhe Agjenda e Gjelbër për Ballkanin Perëndimor”.
Kjo ngjarje rajonale u organizua në kuadër të Javës së Zhvillimit të Qëndrueshëm të Kosovës (KSDW).
Duke pasur parasysh rëndësinë e bashkëpunimit rajonal për axhendën e gjelbër dhe tranzicionin energjetik, kjo konferencë solli së bashku deputet, anëtarë të grupeve joformale parlamentare të gjelbra, përfaqësues të biznesit dhe shoqërisë civile nga vendet e rajonit (Shqipëria, Mali i Zi dhe Maqedonia e Veriut).

Qëllimi i konferencës ishte që të diskutoj mbi rëndësinë dhe rolin e parlamentit në implementimin e Agjendës së Gjelbër për Ballkanin Perëndimor, sfidat për një tranzicion të suksesshëm energjetik si dhe të ardhmen e bizneseve në përgatitjen për tranzicionin e gjelbër.
29 June 2022/Author: Diona Kusari/Number of views (10220)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Categories: Activities
Tags:
Tryezë Diskutimi me Kryeministrin e Republikës së Kosovës (Shkolla Politike)

Tryezë Diskutimi me Kryeministrin e Republikës së Kosovës (Shkolla Politike)

29 June 2022

Instituti i Prishtinës për Studime Politike (PIPS), në kuadër të programit të Shkollës Politike, gjenerata e 20-të, organizoi një tryezë diskutimi me Kryeministrin e Republikës së Kosovës, z. Albin Kurti.


Në këtë diskutim u elaboruan një gamë temash të rëndësishme në lidhje me zhvillimet aktuale politike në vend. Ndër këto, grupi pati rastin të diskutoj me Kryeministrin për sfidat në implementimin e reformave të brendshme, zhvillimin ekonomik dhe integrimet evropiane nën dritën e dialogut Kosovë – Serbi.
29 June 2022/Author: Diona Kusari/Number of views (9047)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Categories: Activities
Tags:
Seminari i II-të i Shkollës Politike të Gjeneratës së 20-të

Seminari i II-të i Shkollës Politike të Gjeneratës së 20-të

29 June 2022

Përfundon me sukses seminari i II-të i Shkollës Politike (Gjenerata e 20-të)!

Gjatë datave 20-22 maj, PIPS mbajti seminarin e II-të me radhë të Shkollës Politike me temën "Politikat publike, ekonomia dhe politika" e cila u karakterizua me ligjërata, debate dhe punë në grupe.

Seminari solli një debat të frytshëm dhe energjik mes grupit dhe ligjëruesve.

Shkolla Politike mbështetet nga Këshilli i Evropës.
Temat e energjisë u mbështeten nga Zyra e Presidentes së Kosovës.
29 June 2022/Author: Diona Kusari/Number of views (8343)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Categories: Activities
Tags:
Seminari i I-rë i Shkollës Politike të Gjeneratës së 20-të

Seminari i I-rë i Shkollës Politike të Gjeneratës së 20-të

13 April 2022

Përmbyllet me sukses seminari i I-rë i Gjeneratës së 20-të të Shkollës Politike!

Gjatë datave 1,2 dhe 3 prill, PIPS mbajti seminarin e I-rë me gjeneratën e 20-të të Shkollës Politike me temën “Shteti dhe Shoqëria”, e cila u karakterizua me ligjërata, diskutime të frytshme si dhe debate dhe punë në grupe. Shkolla Politike ishte me fat të kishte pjesë së saj ligjërues me tema të ndryshme si: Dr. Fisnik Korenica (Shteti si kornizë themelore e jetës politike: Shtetndërtimi dhe sovraniteti), Dr. Lumir Abdixhiku (Zhvillimi Politik), Dr. Gëzim Krasniqi (Marrëdhëniet ndërmjet Shtetit dhe Shoqërisë), Dr. Ramadan Ilazi (Zbërthimi i konceptit të shtetit në kontekstin e studimeve të paqes dhe konfliktit), Prof. Iain McMenamin (Përcaktimi, matja dhe luftimi i korrupsionit), Dr. Seb Bytyçi (Institucionet në vendet në transformim), Dr. Bernard Nikaj (Procesi i Integrimit Evropian) dhe Dr. Gëzim Visoka (Paqendërtimi dhe drejtësia tranzicionale).

Gjenerata e 20-të solli një frymë dhe dinamikë të re në Shkollën Politike.
13 April 2022/Author: Diona Kusari/Number of views (10652)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Categories: Activities
Tags:
OPEN CALL FOR APPLICATIONS TO SCHOOL FOR POLITICAL STUDIES - 20TH GENERATION

OPEN CALL FOR APPLICATIONS TO SCHOOL FOR POLITICAL STUDIES - 20TH GENERATION

28 December 2021

Prishtina School for Political Studies has opened the call for application for the admission of candidates for the twentieth generation (20).

WHO CAN APPLY? ⁣⁣

Candidates who can apply to attend the School for Political Studies program must meet the criteria: ⁣⁣
 Representatives of political parties, public institutions, media, NGOs or business;
 Possess a Bachelor's degree at least;
 Knowledge of English language is mandatory; ⁣⁣
 Citizens of the Republic of Kosovo;
⁣⁣ Active and aspiring to stand out in their field.

Applicants must complete the online form through: http://pips-ks.org/apliko/

DEADLINE FOR APPLICATION IS 21 JANUARY 2022.
28 December 2021/Author: Diona Kusari/Number of views (14720)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Categories: Activities
Tags:
Workshop on "Youth, Human Security and Safe Communities"

Workshop on "Youth, Human Security and Safe Communities"

13 December 2021

In cooperation with Center for Humanitarian Dialogue PIPS has held a workshop "Youth, Human Security and Safe Communities" during 11-12 December, with young people from all ethnic communities in Kosovo.

The workshop was opened with welcoming speeches by the Deputy Prime Minister Mrs. Emilija Redžepi and Minister Mr. Elbert Krasniqi.

With Dr. Ramadan Ilazi as facilitator of the workshop the participants were engaged in work in groups which focused on discussing: physical, economic, social-administrative and cultural security.

Together the participants outlined the main challenges within these areas, identified the key actors and provided solutions to address these challenges.

Through the following activities, participants will have the opportunity to present these findings to key institutions.
13 December 2021/Author: Diona Kusari/Number of views (11756)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Categories: Activities
Tags:
RSS
135678910Last